вторник, 31 май 2011 г.

Грузински тост

Един младеж бил много влюбен в една девойка. Не можел да откъсне очите си от нея, само за нея мислел. Тя обаче не му обръщала никакво внимание... Дълго време я ухажвал преди тя най-накрая да му каже:
- Виж сега, щом искаш, ще се омъжа за теб. Но при едно условие - веднъж в годината ще излизам рано сутринта, още по тъмно и ще се връщам късно през нощта! Къде отивам, какво правя, това си е моя работа и ти не трябва да знаеш!
Младежът бил готов на всичко и веднага се съгласил... Оженили се младите, заживяли щастливо... Всяка година девойката изчезвала за по един ден, а младежът бил толкова щастлив, че изобщо не се интересувал къде ходи. Но след няколко години започнали да се прокрадват съмнения... Къде ходи? При друг мъж? Само един ден в годината? Защо...? И така младият грузинец решил да я проследи.
В уречения ден девойката станала рано-рано, пременила се в най-хубавите си дрехи и излязла - съпругът й тръгнал след нея. Тя вървяла дълго - през девет планини в десетата, през девет езера в десетото и така до майната си (мерна величина за далечина). Младежът я следвал плътно и не спирал да се чуди къде отива съпругата му...
Най-накрая девойката влязла в една пещера, запалила свещ и се запромъквала сред движещите се сенки. Съпругът й се стреснал не на шега и тихичко се псувал, че любопитството му го е довело чак дотук. Но да става каквото ще, казал си той, толкова далеч стигнах, няма да се уплаша!
Девойката стигнала дъното на пещерата, където отместила един голям камък. Зад камъка, навита на спирала спяла огромна змия, зеленикавата люспеста кожа, немигащите очи, всичко било толкова страшно...
Змията приковала погледа си в момичето и изсъскала зловещо:
-ССсссСССссс...
Девойката я погледнала невъзмутима и също изсъскала:
-ссссссс...
Змията:
-СсССССССсСсСс
Девойката:
-ссссс....
...

Да пием за жените, които "съскат" веднъж в годината и то далеч от вкъщи! Наздраве!



Няма коментари:

Публикуване на коментар